İngiltere hadımı konuşuyor! Adalet Bakanı’ndan tarihi çıkış

İngiltere Adalet Bakanlığı, Cinsel Suçlular İçin Kimyasal Hadımı Gündemine Aldı

İngiltere’de gündem oldukça hareketli. Adalet Bakanı Shabana Mahmood’un desteklediği yeni bir girişim, özellikle çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadeleyi güçlendirmeyi hedefliyor.

theguardian.com’un haberine göre hükümet kaynaklarına dayanarak, Shabana Mahmood, en ciddi cinsel suçlarla mücadelede kimyasal hadımı bir seçenek olarak görmekte. Aynı zamanda, hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak için binlerce mahkumun erken tahliyesine imkân tanıyacak “radikal” bir önlem paketinin parçası olarak da değerlendiriyor. Hükümet, bu uygulamayı 20 bölgede pilot olarak test etmeyi planlıyor.

Bağımsız bir ceza incelemesi tarafından önerilen bu yaklaşım, cinsel düşünceleri azaltmaya yönelik ilaçların kullanımını özendirmeyi amaçlamakta. Bu ilaçlar, suç işleme riskini azaltarak cinsel dürtüleri kontrol altında tutmayı hedefliyor. Mahkûmlar, cezalarının yarısını çektikten sonra serbest bırakılabilecek, bu süreçte de cinsel suçlar için tedavi programları başlatılacak.

Hapishanelerdeki Kalabalığı Azaltmak Ön Planda

İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki kalabalığı hafifletmeyi amaçlayan bu reform, aynı zamanda bazı suçlular için cezaların ertelenmesi ve denetimli serbestlik uygulamalarının genişletilmesini de içermekte. Ancak, erken tahliye taleplerine bazı kesimlerin karşı çıkması da dikkat çekmekte.

Reform paketinde yer alan bir diğer önemli adım ise, cinsel suç işlemiş bireyler için kimyasal baskılayıcı ilaçların daha yaygın kullanılmasını öngörmekte. Cinsel suçların önlenmesi adına bu ilaçların daha etkin şekilde kullanılması planlanıyor.

Mahmood’a yakın bir kaynağa göre, pilot programın ülke geneline yayılacağı belirtilmekte. Hatta seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar) ve anti-androjenler gibi ilaçlar, cinsel dürtülerin kontrol altına alınmasında kullanılacak.

Bu adımlar, cezaların etkin bir şekilde uygulanması ve toplumdaki suç oranlarının azaltılması için önemli bir fırsat olabilir. Ancak, tüm bu reformların başarıyla sonuçlanabilmesi için, hükümetin ceza adalet sistemine daha fazla yatırım yapması ve denetimli serbestlik hizmetlerini güçlendirmesi gerekmekte.

Related Posts

O ülkede kadınlar da zorunlu askerlik yapacak

Danimarka, ordusunu güçlendirmek amacıyla kadınları da zorunlu askerlik kapsamına alıyor. 11 Haziran’da Danimarka Parlamentosu’nda kabul edilen yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Temmuz 2025’ten itibaren 18 yaşına basan tüm kadınlar …

Ödül töreninde dikkat çeken Selçuk Bayraktar- Ali Koç karesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ile BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yan yana oturması dikkat çekti.

Trump’tan istihbarat raporu açıklaması! Demokratları ve gazeteciler suçladı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırılar sonrası ortaya çıkan istihbarat raporunun sızdırılmasına ilişkin gazetecileri ve Demokrat siyasetçileri suçladı. Ayrıca gümrük tarifeleri ile ilgili de kritik açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’ndan videolu ‘diploma’ paylaşımı: Namertlik sökmez

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, diplomasının iptal edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayımladı.

Ambulansa yol vermedi, 3 bin 160 lira ceza yedi

Konya’da hasta ihbarına giden ambulansa yol vermeyen aracın sürücüsüne 3 bin 160 lira ceza uygulandı. Ceza, Karayolları Trafik Kanunu’nun “geçiş üstünlüğüne sahip araca yol vermemek” ve “aksine bir işaret bulunmadıkça en sol şeridi sürekli işgal etmek” maddeleri uyarınca uygulandı.

Resmî Gazete’de bugün (29 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (29 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)