İngiltere hadımı konuşuyor! Adalet Bakanı’ndan tarihi çıkış

İngiltere Adalet Bakanlığı, Cinsel Suçlular İçin Kimyasal Hadımı Gündemine Aldı

İngiltere’de gündem oldukça hareketli. Adalet Bakanı Shabana Mahmood’un desteklediği yeni bir girişim, özellikle çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadeleyi güçlendirmeyi hedefliyor.

theguardian.com’un haberine göre hükümet kaynaklarına dayanarak, Shabana Mahmood, en ciddi cinsel suçlarla mücadelede kimyasal hadımı bir seçenek olarak görmekte. Aynı zamanda, hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak için binlerce mahkumun erken tahliyesine imkân tanıyacak “radikal” bir önlem paketinin parçası olarak da değerlendiriyor. Hükümet, bu uygulamayı 20 bölgede pilot olarak test etmeyi planlıyor.

Bağımsız bir ceza incelemesi tarafından önerilen bu yaklaşım, cinsel düşünceleri azaltmaya yönelik ilaçların kullanımını özendirmeyi amaçlamakta. Bu ilaçlar, suç işleme riskini azaltarak cinsel dürtüleri kontrol altında tutmayı hedefliyor. Mahkûmlar, cezalarının yarısını çektikten sonra serbest bırakılabilecek, bu süreçte de cinsel suçlar için tedavi programları başlatılacak.

Hapishanelerdeki Kalabalığı Azaltmak Ön Planda

İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki kalabalığı hafifletmeyi amaçlayan bu reform, aynı zamanda bazı suçlular için cezaların ertelenmesi ve denetimli serbestlik uygulamalarının genişletilmesini de içermekte. Ancak, erken tahliye taleplerine bazı kesimlerin karşı çıkması da dikkat çekmekte.

Reform paketinde yer alan bir diğer önemli adım ise, cinsel suç işlemiş bireyler için kimyasal baskılayıcı ilaçların daha yaygın kullanılmasını öngörmekte. Cinsel suçların önlenmesi adına bu ilaçların daha etkin şekilde kullanılması planlanıyor.

Mahmood’a yakın bir kaynağa göre, pilot programın ülke geneline yayılacağı belirtilmekte. Hatta seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar) ve anti-androjenler gibi ilaçlar, cinsel dürtülerin kontrol altına alınmasında kullanılacak.

Bu adımlar, cezaların etkin bir şekilde uygulanması ve toplumdaki suç oranlarının azaltılması için önemli bir fırsat olabilir. Ancak, tüm bu reformların başarıyla sonuçlanabilmesi için, hükümetin ceza adalet sistemine daha fazla yatırım yapması ve denetimli serbestlik hizmetlerini güçlendirmesi gerekmekte.

Related Posts

İran-ABD çatışmalarının tarihi: 1951’den bugüne dinmek bilmeyen tansiyon

21 Haziran 2025 Cumartesi günü, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran’ın ana nükleer tesislerine doğrudan hava saldırıları başlattı. Bu saldırılar, İsrail’in Tahran’la olan mücadelesine ABD’nin de dahil olmasıyla Orta Doğu için bir …

İran’dan Türkiye’ye göç başladı mı? Göç İdaresi’nden açıklama geldi

Göç İdaresi Başkanlığı, İran’dan Türkiye’ye yönelik yoğun bir göç hareketi yaşandığına dair sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

Skandal olay: Okul gezisine giden kız öğrenciler otel odasında taciz edildi

Bolu’nun Abant Gölü Milli Parkı’nda geçen yıl 11 Mayıs’ta yaşanan skandal olayda, Giresun’un Espiye ilçesinden okul gezisi için gelen 8’inci sınıf öğrencisi E.T. (14), otel odasında öğretmeni G.Y. (42) tarafından taciz edildiğini iddia etti. Gözaltına alınan öğretmen G.Y., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındı. Ancak aradan 14 ay geçmesine rağmen iddianame hazırlanmaması, ailenin tepkisine neden oldu.

Dünyanın en güvenli ülkesi belli oldu

Rusya-Ukrayna’nın ardından İsrail-İran gerilimi, birçok kişide güvenlik endişesi yarattı. Vatandaşların korkuları günden güne artarken, dünyanın en güvenli ülkesi açıklandı.

Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Suriye hükûmetinin terörle mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğiz

Erdoğan, “Suriye’nin, taşeron terör örgütleri eliyle yeni bir istikrarsızlık ortamına çekilmesine asla izin vermeyeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.