Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

EKONOMİK KRİZİN YARATTIĞI BUNALIM: ANTİDEPRESAN KULLANIMI PATLADI

Bugün Yeniçağ Gazetesi’nin manşeti, ekonomik krizin neden olduğu antidepresan kullanımındaki büyük artışa odaklanıyor.

Gazetemizi okumak için tıklayın.

İşsizlik artarken, iş sahibi olanların bile ay sonunu getirememesi ve emeklilerin satın alma güçlerinin azalmasıyla, toplumun büyük bir kısmı antidepresanlara yöneliyor. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, son on yılda Türkiye’de antidepresan kullanımının %67 arttığını Meclis gündemine taşıdı.

Ekonomik kriz, işsizlik ve belirsizlikler, toplumun ruhsal sağlığını tehdit ediyor. Geçen yıl Türkiye’de 65 milyon 591 bin 252 kutu antidepresan kullanıldı. Bu durum günlük 5 milyon 500 bin doza karşılık geliyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’deki antidepresan kullanımındaki artışı Meclis’e taşıdı. Karal, antidepresan kullanımının son 10 yılda %67 arttığını belirtti.

  • İşsizlikle mücadele edenler: %28,8
  • Kendi işinde çalışanları endişelendiren iş kaybı korkusu: %29,7
  • Maaşlı çalışanlar arasında işten çıkarılma korkusu: %17
  • Vatandaşların kredi kartı borcunu ödeyebilme oranı: %34

TÜİK verilerine göre, geniş tanımlı işsizlik %28,8 seviyesinde. İPA’nın araştırmasına göre, işini kaybetme korkusu %29,7, işten çıkarılma korkusu %17. Araştırma, vatandaşların gıda ve ekonomik güvenlik konusundaki endişelerini de ortaya koyuyor. Vatandaşların yaşam memnuniyeti düşük ve stres oranı yüksek.

DEVA Milletvekili Karal, 2014 yılında 39 milyon 134 bin 225 kutu olan antidepresan kullanımının, 2024 yılında 65 milyon 591 bin 252 kutuya ulaştığını belirterek endişesini dile getirdi. Karal, bu artışın sürdürülebilirlik açısından endişe verici olduğunu ifade etti.

Antidepresan kullanımındaki artış, sadece yetişkinleri değil, çocuk ve gençleri de etkiliyor. Ruh sağlığı politikalarının ve psikiyatrist sayısının yetersizliği, ruh sağlığı alanındaki krizi derinleştiriyor. Karal, pandemi, doğal afetler ve sosyal izolasyonun da ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir