TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

KKB ve TMKŞ İş Birliğiyle 31 Milyar TL’lik VDMK İhraç Edildi

Hem kredi veren kuruluşların hem de ticaret yapan kuruluşların bilançolarında yer alan varlıkların değerlemesini gerçekleştiren TMKŞ, kurucusu olduğu fonlardan ihraç edilen varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) portföyüne; başta bankaların ve finansman kuruluşlarının bireysel ve ticari kredileri olmak üzere reel sektörden de çeşitli varlıkları devralırken, KKB’nin finansal kuruluşlara sunduğu hizmetlerden faydalanıyor. TMKŞ, söz konusu işlemleri gerçekleştirirken, KKB’nin sunduğu Bireysel Kredi Notu (BKN), Ticari Kredi Notu (TKN), Çek Endeksi/Skoru, Bireysel Borçluluk Endeksi, Ticari Borçluluk Endeksi verilerinden de faydalanarak, etkin bir risk analizi gerçekleştiriyor.

TMKŞ bugüne kadar yaptığı 31 Milyar TL büyüklüğündeki Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihraçlarında, KKB’nin Bireysel Borçluluk Endeksi ve Bireysel Kredi Notu hizmetlerinden de faydalanarak, 21,7 Milyar TL Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracı gerçekleştirdi. TMKŞ’nin KKB tarafından sunulan Ticari Kredi Notu (TKN), Çek Endeksi ile Çek Skoru ve Ticari Borçluluk Endeksi hizmetlerinden yararlanarak yaptığı VDMK ihracının tutarı ise 9,2 milyar TL’ye ulaştı.

TMKŞ Genel Müdürü Haldun Nigiz

“TMKŞ – KKB iş birliğinin; TMKŞ’nin kurucusu olduğu Varlık Finansmanı Fonları’nın bugüne kadar ki VDMK ihraçlarının performansı üzerindeki ayırt edici pozitif etkisini deneyimlemiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

VERİYLE GÜÇLENEN İHRAÇLAR, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE KATKI SAĞLIYOR

“Finansal sistemin sağlıklı işlemesi ve sermaye piyasalarının derinleşmesi adına veri temelli analizlerin ve şeffaf bilgi paylaşımının önemi her geçen gün artıyor. TMKŞ ile iş birliğimiz bu anlayışın somut yansımasıdır. Sağladığımız veri ve skor hizmetlerinin, etkin risk analizi açısından önemli bir değer oluşturduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir