Tim Burton, Beterböcek Michael Keaton’a hayran kaldı… “Hemen onun içine geri döndü”

1988’de vizyona giren Beterböcek (Beetlejuice), sadece Oscar kazanmakla kalmayıp adeta sinema tarihinde de ayrı bir yer edindi. Filmin hayranlarının, senelerce devam filmi için Burton’a çağrıda bulunması nihayet karşılık buldu ve Beterböcek Beterböcek ismiyle devam filmi çekildi.

İlk filmde yer alan Catherine O’Hara, Winona Ryder ve Michael Keaton’a bu defa Jenna Ortega, Danny DeVito, Monica Bellucci ve Justin Theroux gibi isimler de eşlik ediyor.

Filmin 6 Eylül’de izleyici ile buluşması planlanırken Burton da çekimlerle ilgili konuştu ve Michael Keaton’a hayranlığını dile getirdi.

Burton, Michael Keaton’ın resmen Beeterböcek’e dönüştüğünü “Sanki bir şeytan tarafından ele geçirilmiş gibi” diyerek anlattı.

Burton’ın bu övgü dolu sözlerine rağmen aslında Michael Keaton’ın, karakterden 30 yılı aşkın bir süre uzak kaldıktan sonra, devam filminde yine aynı rolde olma konusunda bazı şüpheleri vardı.

Keaton, Empire’a “Beetlejuice’in kültürde bir karakter olarak her yerde bulunması kendi zorluklarını yarattı” derken, popüler kültürün bir ürünü haline gelen karakterin nasıl olması gerektiği konusunda tereddütleri olduğunu ve sonunda en başta bu karakteri nasıl yarattığını hatırlaması gerektiğini anlattı.

Tim Burton ise Keaton’ın performansından son derece memnun kalan bir açıklama yaparak oyuncuya hayranlığını dile getirdi: “Sanki bir şeytan tarafından ele geçirilmiş gibiydi çünkü hemen onun içine geri döndü.”

Keaton’ın performansına sadece Burton da hayran kalmamış, rol arkadaşı Jenna Ortega da “Sanki odaya silahlı bir hayvan girmiş gibiydi. Onun fiziksel olarak değişip ortaya çıkmasını ve Michael Keaton’ın gidişini izlemek ve benim bu Beetlejuice denen adamla uğraşmam… Aklımı başımdan aldı” diyerek hayranlığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx