TikTok Geliştiricisinden Instagram Benzeri Whee Uygulaması Geldi

TikTok geliştiricisi ByteDance, Whee adlı yeni bir sosyal medya uygulamasını kullanıma sundu. Uygulamanın açıklamasında Whee’nin kullanıcılara “yalnızca arkadaşlarınızın görebileceği gerçek hayattaki fotoğrafları çekip paylaşmalarına” olanak tanıdığı belirtiliyor.

Whee, Instagram ve Snapchat gibi platformların aksine fotoğrafların yalnızca seçilen arkadaşlar tarafından görüntülenebilmesini amaçlıyor. Arkadaşlar birbirlerinin gönderilerini beğenebilecek ve yorum yapabilecek ancak dışarıdakiler içeriği göremeyecek.

Uygulamanın açıklaması şu şekilde: “Whee, hayatın spontane anları üzerinden yakın arkadaşlarınızla bağlı kalmanıza yardımcı olmak üzere tasarlanmış yeni bir sosyal uygulamadır. Yalnızca arkadaşlarınızın görebileceği, hayatın içinden fotoğraflar çekip paylaşarak gerçek kişiliğinizi ortaya koyun. Whee, yakın arkadaşların hayatlarından anları paylaşabileceği en iyi yerdir.”

Whee uygulamasını App Store ve Google Play Store üzerinden hemen indirebilirsiniz.

Diğer taraftan ByteDance’in bir yan kuruluşu olan geliştirici TikTok Pte, Nisan ayında Instagram’a rakip uygulaması TikTok Notes’u da piyasaya sürmüştü. Notes ile TikTok’un akışı, Instagram’ınkine benzer bir ızgara düzenine geçti ve kullanıcıların aynı anda birden fazla gönderiyi görüntülemesine olanak tanınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx