Omuz ağrısını tetikleyen 6 neden!


Omuz Ağrısını Tetikleyen Faktörler ve Tedavileri

İSTANBUL (İGFA) – Omuz eklemi, vücudumuzun en hareketli eklemi olarak bilinir. Günlük hayatta ve spor aktivitelerinde büyük avantaj sağlayan omuz eklemi, aynı zamanda travmalara da açıktır. Omuz ağrısına neden olan çeşitli faktörler bulunmaktadır.

Omuz ağrısına yol açan en yaygın sebepler ve tedavileri şunlardır:

KAS AĞRILARI:

Fibromiyalji Sendromu, Miyofasiyal ağrı sendromu ve diğer kas problemleri omuz ağrısına sebep olabilir.

KAS VE SİNİR SIKIŞMASI:

Boyun fıtıkları, Brakial pleksus nöropatileri, Torasik Outlet Sendromu ve diğer nedenler omuz ağrısına yol açabilir. İmpingement sendromu, supraspinatus kas tendonu ve diğer bölgelerde sıkışmaya bağlı olarak gelişebilir.

LABRUM (KAPSÜL) YIRTIKLARI:

Labrum yırtıkları, omuz instabilitesine neden olabilir ve akut travmalardan kaynaklanan omuz çıkıklarında ortaya çıkabilir.

KAS YIRTIKLARI:

Supraspinatus kası ve diğer rotator cuff kaslarında oluşan yırtıklar da omuz ağrısına neden olabilir.

DONUK OMUZ:

Adesiv kapsülit olarak da bilinen donuk omuz sendromu, omuz eklem kapsülünün inflamasyonu sonucu gelişir ve omuz hareket kabiliyetini kısıtlayabilir.

OMUZ EKLEMİ PATOLOJİLERİ:

Omuz eklemindeki osteoartrit, osteokondral lezyonlar, Romatoid artrit ve diğer hastalıklar da omuz ağrısına sebep olabilir.


Related Posts

Gizli pandemi: Lyme

425’den fazla hastalığı taklit eden ve teşhis edilmesi bu yüzden zor olan Lyme hastalığı ‘gizli bir salgın’ olarak nitelendiriliyor. Geçmişte kenelerden bulaştığı düşünülen hastalığın bit,
pire, sivrisinek, tahtakurusu gibi kan emicilerden de geçtiği belirtiliyor.

Tıbbi kenevir artık yasal: Eczanelerde satışına onay çıktı

Türkiye, tıbbi kenevir ürünlerinin eczanelerde kontrollü satışına izin veren tarihi bir yasayı hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı denetiminde yalnızca reçeteyle satılacak bu ürünler, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden hastalar için yeni bir umut olacak.

B12 vitamini nedir ve neden gerekli?

B12 vitamini nedir ve neden gerekli?

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Karadenizin kızları kanseri karalahanayla iyileştirecek

Bilgi Üniversitesi’nden Ayşe Nilay Seyhan ve Dilay Fatoğlu, karalahanadan elde ettikleri özütle meme kanseri hücrelerinin canlılığını yüzde 50’ye kadar düşüren jel biyomalzeme geliştirdi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı.