Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025 “Belirsizlik Çağında Finansal Değişim” Temalı

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi konuların ele alındığı zirve, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde Albert Long Hall’da gerçekleşti.

Zirveye; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ve Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut ‘un katılımıyla başlandı ve ekonomi ve finans çevrelerini bir araya getirdi.

Zirve, makroekonomik görünümden yapay zekaya, sermaye piyasalarından sürdürülebilir finans uygulamalarına kadar birçok konuyu iki gün boyunca tartışacak.

Karahan’ın Konuşmasından Öne Çıkanlar:

Karahan, Mart ayında finansal piyasalardaki hareketlilik karşısında aldıkları proaktif tedbirleri ve para politikasındaki kararlı duruşlarını sürdürme kararlılıklarını vurguladı. Sıkı parasal politikaları desteklemek için politika faizini çeşitli makroihtiyati politikalarla güçlendirdiklerini belirtti.

  • Mevduata yönelik düzenlemeler ile TL mevduat payını artırma
  • Kredi büyümesine yönelik düzenlemeler ile dalgalanmaları kontrol altına alma
  • Likiditeye ilişkin adımlar ile Türk lirası likidite fazlasını yönetme

Finansal piyasaların etkin işleyişi için para politikası araçlarını proaktif bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Döviz talebine de değinen Karahan, KKM bakiyesindeki azalışın Türk lirası cinsi mevduatı önceleyerek sağlandığını, döviz talebinin büyük çoğunluğunun yurt dışından kaynaklandığını söyledi.

Enflasyon konusunda ise Karahan, enflasyon beklentilerinin dezenflasyon patikalarının üzerinde seyrettiğini belirterek para politikalarındaki sıkı duruşlarını koruyacaklarını ifade etti.

Özetle;

Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Finans Zirvesi 2025, finansal dönüşüm konusunda önemli isimleri bir araya getirdi. TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın vurguladığı sıkı para politikası ve finansal istikrar adımları zirvenin gündeminde yer aldı.

Related Posts

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir