Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltma Hedefinde Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltmak İçin Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, karbon salımını azaltmaya yönelik önemli bir adım attı. Şirketin Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), International Carbon Registry (ICR) tarafından yapılan validasyon sürecini başarıyla tamamlayarak sisteme kaydedildi. Yılda 1,5 TWh temiz enerji üreten santral, her yıl 835 bin tonun üzerinde karbon salımını engelliyor.

Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakatı kapsamında 2050 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirme çalışmaları, Türkiye’de de büyük önem taşıyor. Enerji sektöründe hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Cengiz Holding’in iştiraki Kalehan Enerji, Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için validasyon sürecini tamamlayarak International Carbon Registry (ICR) tarafından onaylandı.

Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş, küresel ticaretin karbon azaltımıyla yeniden şekilleneceğine dikkat çekerek, şunları belirtti: “Avrupa’da zorunlu olan karbon azaltımı uygulamaları ülkemizde gönüllülük esasına dayanıyor. Biz de bu dönüşüme hızla adapte olabilmek amacıyla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yukarı Kaleköy Barajı ve HES için başvurularımızı tamamlayarak validasyon sürecini geçtik. Diğer santrallerimiz için de aynı süreci başlatmayı planlıyoruz.”

Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Murat Nehri üzerinde konumlanmıştır. 626,85 MW kurulu güce sahip olan santral, yılda 1,5 TWh temiz enerji üretmektedir ve yılda 835 bin ton karbon salımını engellemektedir. Ayrıca santral, yerel istihdamı ve bölgesel kalkınmayı desteklemektedir. Uluslararası Büyük Barajlar Komitesi (ICOLD) ve İspanya Büyük Barajlar Komitesi (SPANCOLD) tarafından “En İyi Proje” dalında birincilik ödülü almıştır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

B12 vitamini nedir ve neden gerekli?

B12 vitamini nedir ve neden gerekli?

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Karadenizin kızları kanseri karalahanayla iyileştirecek

Bilgi Üniversitesi’nden Ayşe Nilay Seyhan ve Dilay Fatoğlu, karalahanadan elde ettikleri özütle meme kanseri hücrelerinin canlılığını yüzde 50’ye kadar düşüren jel biyomalzeme geliştirdi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.