Kahvaltı ve akşam yemeğini atlamayın! Bakın neye sebep oluyor

Sağlık Uzmanları Uyarıyor: Yemek Öğünlerini Atlamak Kalp Sağlığını Tehdit Edebilir!

Yemek öğünlerini atlamak bazı insanlar için zamandan tasarruf gibi görünse de uzmanlar bu alışkanlığın ciddi sağlık riskleri doğurabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Doktor Neena Chandrasekaran, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, özellikle kahvaltı ve akşam yemeğini birlikte atlamanın kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Benzer şekilde, Prof. Dr. Özcan da bu konuda yapılan bilimsel araştırmalara değinerek günün ilk ve son öğününü ihmal etmenin kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırabileceğini söyledi. Özellikle kahvaltıyı atlamak, uzun vadede obezite, yüksek tansiyon, damar sertliği ve insülin direnci gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Doktor Neena’ya göre, sabah saatlerinde vücutta doğal olarak yükselen adrenalin seviyesi, yeterli besin alınmadığında daha da artıyor. Vücut açlık durumunu bir tehdit olarak algılıyor ve hayatta kalmak için stres hormonlarını devreye sokuyor. Bu durum, kalbin daha hızlı atmasına ve damarların zarar görmesine neden olabilecek serbest radikallerin artmasına neden oluyor.

Kalp-Damar Hastalıkları Yaşama Riskini Artırıyor

Uzmanlar aynı zamanda gün içerisinde yetersiz beslenmenin, gece geç saatlerde yoğun açlık hissine ve dolayısıyla daha fazla yemek yemeye yol açabileceğini belirtiyor. Bu düzensiz beslenme alışkanlığı da zamanla kilo alımına ve obeziteye zemin hazırlıyor. Yapılan bir araştırmada ise kahvaltıyı düzenli olarak atlayan bireylerin, kahvaltı edenlere kıyasla kalp-damar hastalıkları yaşama veya bu hastalıklardan ölme riskinin yaklaşık yüzde 21 daha fazla olduğu, tüm nedenlere bağlı ölüm riskinin ise yüzde 32 oranında yükseldiği ortaya kondu.

Related Posts

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Doğurganlık neden azalıyor?

İnfertilitenin halk diliyle kısırlığın, ülkemizde yaygın görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Cihat Ünlü, ‘‘Her 7 çiftten birinin infertil olduğunu saptadık. Bu çok ciddi bir kamu sorunudur’’ diye konuştu.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir