Güllük Limanı’ndaki iş cinayetinde işçinin ölmeden önce ihmalleri sıraladığı video ortaya çıktı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’nde yabancı bayraklı kuru yük gemisinde geçtiğimiz günlerde iş cinayeti yaşandı. Yapılan ilk incelemede vinç ve gemide hata bulunmadığı yönünde rapor verildiğini belirten aile, ilk incelemeye itiraz ederek adalet talep etti. İşçinin ölmeden önce çektiği video ile ihmalleri sıralayarak vince çıkmak istemediğini belirtmesi dikkat çekti. 

BirGün’den Kayhan Ayhan’ın haberine göre, geminin vincinde çalışan 2 çocuk babası 39 yaşındaki işçi Mehmet Şah Ece, iddiaya göre vinçteki sorun sebebiyle yüksekten düştü. Ece, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ölümle sonuçlanan ‘iş kazası’ nedeniyle güvenlik güçleri tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Ece’nin ölmeden önce çektiği videoda kazanın yaşanabileceğini ve ihmalleri anlatması dikkat çekti.

Soruşturma sonucu hazırlanan ön bilirkişi raporunda ise gemide bir ihmal ve hata bulunamadı. Aile hazırlanan rapora itiraz etti. Ece’nin ‘kaza’ yaşanmadan önce vince çıkmak istemediğini ve vinçlerdeki çatlamaları iş arkadaşlarının bulunduğu gruba gönderdiğini ancak buna rağmen ‘tutanak tehdidi’ ile vince çıktığını söyleyen aile üyeleri tekrar inceleme talep etti. Ece’nin yakınlarından Adil Aydın, geminin limandan ayrılması durumunda hataların düzeltileceğini ve ölümün üstünün kapatılacağını iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx