Duayen Profesör Metin Günday tek tek anlattı: Raporda 7 hata var

EKREM İMAMOĞLU VE DİĞER KİŞİLERİN DİPLOMALARINI İPTAL EDEN İNCELEME RAPORU İNCELENDİ

ALİ MACİT

SÖZCÜ‘nün dün kamuoyuna duyurduğu İnceleme Raporu’na dayanılarak diplomaları iptal edilen Ekrem İmamoğlu ve diğer 27 kişiye henüz tebligat yapılmadı. 8 sayfalık raporda yapılan hatalar tek tek gün yüzüne çıkmaya devam ederken, İdare Hukuku Profesörü Metin Günday, 8 sayfalık raporu inceledi ve 7 ayrı hata tespit etti. Prof. Metin Günday’a göre hatalar şöyle:

1- DÖNEMİN MEVZUATI ESAS ALINMADI

1982 yılında bir yönetmelik var. 1990 yılındaki bazı düzenlemeler yapıldı. Her iki yönetmelik bu yatay geçişten önce olan düzenlemeler ve dolayısıyla o yatay geçiş kararı hukuka uygun mudur değil midir bu kararın o tarihteki mevzuat hükümlerine göre yapılması gerekir. O tarihteki mevzuat hükümlerine bakıldığında da yetki fakülte yönetim kuruluna verilmiş. Dönemin mevzuatına göre YÖK’ün dahli yok.

2-ÜNİVERSİTELERİN AYNI DÜZEYDE OLMASININ TESPİTİ GEREKİR İDDİASI

Bu yatay geçiş kararı hukuka uygun. Yönetim kurulu bu kararı almadan önce yatay geçiş yapacağı okul ile aynı düzeyde olmasının tespit edilmesini istemiş. Bu durumda tespit edilmiş.

3-YETERLİ ARAŞTIRMA YAPILMADI KUSURU

Yeterli araştırma yapılmadı diyerek, yönetim kurulu üyelerini kusurlandırıyor. YÖK’ten bu konu da bir görüş almadınız diyor. Ama mevzuatta böyle bir düzenleme kusurluluk yok. Koşulları da yerine getirdiği için İmamoğlu’nun geçişi hukuka uygun.

4- GAZETE İLANINDAKİ TARİH

12 Eylül 1990’da bu karar alınmış. Oysa Milliyet Gazetesi’nde çıkan üniversite ilanında 14 Eylül 1990’a kadar olması gerektiği belirtilmiş. Oysa siz 14 Eylül’ü beklemeden 12 Eylül’de bu geçişleri kararlara bağladınız diyor. Bu İmamoğlu’nu ve öteki başvuranları bağlamaz.

5- KONTENJAN ARTIRILDI

Kontenjan arttırıldı tamam. Ama bu kontenjan arttırılmasıyla Ekrem İmamoğlu’na farklı bir muamele yapılmıyor ki. O zaten gerekli koşulları taşıyor. Kontenjan ilk ilan edildiği biçimde de kalsaydı geçiş için koşulları taşıdığından fark olmayacaktı.

6-FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI

O tarihte fakülte yönetim kurulu art arda iki karar alıyor. Birincisi 24, ikincisi 25 sayılı karar. Yurt dışı geçiş ile ilgili olan karar 24 sayılı karar. Bu karar, imzaların hepsi tamamlanmış, herkes imza atmış. Raporda da deniyor ki ’25 sayılı kararda, bir kaç kişinin imzası yok’ Dolayısıyla karar oluşmadı denilmek isteniyor. Ama 25 sayılı karar yurt içi yatay geçiş ile ilgili alınan kararlar.

7-ÖĞRENCİ KÜTÜĞÜ HATASI

İmamoğlu’nun, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden geçiş yaptığı belirtilmiş. Öğrenci işlerindeki kütükte İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden geldiği açıkça yazıyor. Nerede Doğu Akdeniz yazıyor biliyor musunuz? Üniversitenin öğrenci işleri bölümü var rektörlüğün. Rektörlükte yazım hatası yapılmış. Bu yazım hatası İmamoğlu’na yüklenebilir mi?

Related Posts

Mali’de cunta yönetimi siyasi aktiviteleri yasakladı

Mali’de cunta yönetimi bugün siyasi partilerin aktivitelerini askıya aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi olarak “toplumsal düzenin sağlanmasıyla ilgili nedenler” verildi. Bu adım askeri yönetimin muhalefete yönelik artan baskılarının protesto …

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Para bitince tavuklar birbirini yedi

Bir tavukçuluk şirketinde yaşanan akıl almaz bir ihmalkarlık sonucu 350 binden fazla tavuk öldürüldü. Açlığa terk edilen hayvanlar arasında ‘toplu yamyamlık vakaları’ rapor edildi.

İsrail ordusu, Sana Havalimanı’na saldırı düzenledi

İsrail ordusu, Yemen’in başkentindeki Sana Uluslararası Havalimanı, elektrik santralleri ve Sana’nın kuzeyindeki bir çimento fabrikasına saldırı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, tahliye uyarısının ardından Yemen’in başkentindeki Sana Uluslararası …

Ümit Özdağ’dan Özgür Özel’e yönelik saldırıyla ilgili açıklama

Marmara (Silivri) Cezaevinde tutuklu bulunan Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıya ilişkin, “İstanbul’da CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırı, iktidarın uyguladığı yüksek tansiyon politikasının açık bir sonucudur.” dedi.

İsveç, savunma harcamalarını GSYİH’nin yüzde 3,5’ine çıkarmayı hedefliyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO müttefiki devletlerin savunma harcamalarının Gayri Safi Yurt içi Hasılalarının (GSYİH) yüzde 3,5’ine çıkarılması yönünde karar alacaklarına inandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir