Altın ve dolarda son durum belli oldu: Tahminler peş peşe güncelleniyor

Piyasaların açılmasına dakikalar kala yatırımcıların yakın takibinde bulunan altın ve dolarda güncel işlem fiyatları netleşirken altın için yıl sonu tahminleri değişmeye devam ediyor.

Dün İsviçre merkezli bankacılık devi UBS, ons altın için yıl sonu tahminini güncellerken beklentiyi 3 bin 200 dolara çekmişti.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM BELLİ OLDU

Altının onsu, uluslararası piyasalarda dün akşam itibarıyla 2 bin 900 dolardan işlem gördü. Borsa İstanbul Altın Piyasası’nda standart altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,2 yükselişle 3 milyon 454 bin lira oldu.

Yeni güne ise gram altın 3.389 liradan, çeyrek altın ise 5 bin 542 liradan başladı. Çeyrek altın 5.542,4700TL, yarım altın 11.085,99 TL, tam altın 22.685,00 TL, Cumhuriyet altını ise 22.102,9800 TL üzerinden alıcı buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların dünkü efektif kurunu alışta 36,1270 lira, satışta 36,2717 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 36,0808 lira, satışta 36,2253 lira olarak belirlemişti.

Uluslararası piyasalarda dün akşam itibarıyla euro/dolar paritesi 1,0480, sterlin/dolar paritesi 1,2600 ve dolar/yen paritesi 151,50 düzeyindeydi. Yeni günde ise Dolar/TL saat 07:15 itibarıyla 36,2414 (alış) 36,2577’ten (satış) işlem görürken, Euro ise aynı saat itibarıyla 37,9718 TL seviyelerinde seyrediyor.

ABD DEVİ GOLDMAN TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, altın ile ilgili yeni bir tahminde bulundu. Goldman Sachs, yıl sonu altın tahminini yukarı yönlü revize etti.

Daha önce ons başına 2 bin 890 dolar olarak belirlenen hedef, 3 bin 100 dolara çıkarıldı.

Banka, “Daha yüksek merkez bankası talebinin yıl sonuna kadar altın fiyatlarını yüzde 9 artıracağını ve bunun fon oranı düştükçe ETF varlıklarında kademeli bir artışla birleşeceğini” tahmin ediyor.

Ancak tarife endişeleri de dahil olmak üzere politika belirsizliği yüksek kalırsa Goldman, uzun süreli spekülatif pozisyonlanma nedeniyle yıl sonuna kadar altında ons başına 3.300 dolara çıkma potansiyeli görüyor.

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.