Gedik Piliç, AB’ye İlk Tavuk İhracatını Yaptı

Gedik Piliç, Avrupa Birliği’ne İlk Tavuk İhracatını Gerçekleştirdi

Türkiye’nin önde gelen kanatlı eti üreticilerinden Gedik Piliç, Avrupa Birliği ülkelerine tavuk ihracatı yaparak büyük bir başarıya imza attı. Aynı zamanda Çin’e ihracat yapan ilk firma olan Gedik Piliç, Avrupa Birliği’ne ihracat yaparak sektörde öncü konumunu pekiştirdi. Avrupa Birliği’ne ihracat yetkisi alan Gedik Piliç, Hollanda’ya yaptığı ilk sevkiyatla Türk markaları arasında dikkat çeken bir başarı elde etti.

1968 yılından bu yana sektörde teknolojik yeniliklere öncülük eden Gedik Piliç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda Avrupa Birliği’ne kanatlı eti ihracatı yapabilen ilk firma oldu. 2025 yılı itibarıyla AB’nin TRACES NT sistemine kaydedilen kesimhaneler aracılığıyla Avrupa Birliği’ne ihracat başladı.

Gedik Piliç, Uşak’ın Eşme ilçesinde faaliyet gösteren entegre bir tesis olup, günlük 500 bin tavuk kesimi gerçekleştirerek aylık 7 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahiptir. Şubat ayında yapılan denetimler sonucunda AB’ye ileri işlem ürünleri için ihracat sürecini başlatan firma, Hollanda’ya gerçekleştirdiği ihracatla dikkatleri üzerine çekti.

Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, yaptığı açıklamada, “Gedik Piliç olarak her zaman ilklerin firması olduk. Avrupa’ya gerçekleştirdiğimiz ilk ihracatla bir kez daha ön plana çıktık. Avrupa Birliği’ne yapılan ilk ihracatımızı Hollanda’ya gerçekleştirdik ancak hedefimiz Avrupa geneline yayılarak ihracatımızı artırmak” dedi.

Osman Gedik, firmanın ileri işlem ürünlerini AB’ye ihraç ettiğini belirterek, ürün çeşitliliğini artırma hedefinde olduklarını vurguladı. Gedik Piliç’in yatırımlarına devam ederek sektördeki büyümesini sürdüreceğini ifade etti.

Gedik Piliç, Türkiye’nin kanatlı eti sektöründeki önemli aktörlerinden biri olarak, AB’ye gerçekleştirdiği ihracatla hem sektördeki liderliğini pekiştirmiş hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak. Bu başarıyla birlikte, Gedik Piliç’in marka ve ürünleri Avrupa pazarında daha geniş kitlelere ulaşarak sektördeki varlığını güçlendirmesi beklenmektedir.

Related Posts

Orta Anadolu’nun kalkınması için 15 yılda 4,7 milyar liralık yatırım planı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), sorumluluk bölgesindeki Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde’de, 15 yılda 4 milyar 700 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol:”Engelli bireylerin, gençlerin ve kadınların istihdama katılım oranlarının artırılmasına yönelik projelere destekler verdik. Gelecek yıllarda ise üçlü dönüşüm denilen dijital, çevresel ve sosyal dönüşüme yönelik projelere destekler vereceğiz” dedi.

TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksi mayısta arttı

TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksi mayısta arttı

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …