Viral çikolatanın yaratıcısı konuştu: “Telefonumu sokağa fırlattığımı hatırlıyorum”

Dubai Çikolatası: Künefenin Çikolata İle Buluşmasıyla Yaratıldı

Mısır asıllı Britanyalı Sarah Hamouda, hamilelik döneminde aşerdiği künefe ile çikolatayı bir araya getirerek Dubai çikolatasının ortaya çıkmasına öncülük etti. 2021 yılında Dubai’de yaşayan Hamouda ve eşi, evde çikolata yapmaya karar verdiler. Hamouda, künefe malzemeleri ile çeşitli denemeler yaparak “can’t get enough of it” (bir şeye doyamamak) deyimiyle “Can’t Get Knafeh of It” adını verdikleri çikolatayı keşfettiler.

“Pes Etmek İstediğimiz Günler Oldu”

FIX Dessert Chocolatier adlı çevrimiçi satış sitesini kuran çift, başlangıçta haftada sadece bir çikolata satışı yapıyordu. Hamouda, bu dönemi “Pes etmek istediğimiz o kadar çok gün oldu ki” sözleriyle anlatıyor. Ancak bir hayranın önerisiyle çikolatalarını bölgedeki influencerlara göndermeye başlayan çift, Maria Vehera tarafından paylaşılan TikTok videosuyla 6 milyondan fazla beğeni alarak Dubai çikolatasını dünyaya duyurdu.

Ticari Haklar Kime Ait?

Dünya çapında yankı uyandıran Dubai çikolatası, çeşitli markalar tarafından üretilip satılmaktadır. Hamouda ve Alani, büyük şirketlerin ürünlerine itiraz ederken, küçük işletmelerin ve ev yapımı ürünlerin katkılarından memnun olduklarını belirtiyorlar. Ancak Dubai çikolatasının tescilli markasının kimin haklarına ait olduğu net değil. Bölgesel olarak üretilen ürünlerin isimleri, coğrafi işaretler ile küresel koruma altına alınabiliyor.

Patent avukatı Rüdiger Bals, Dubai’nin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tür anlaşmalara taraf olmaması nedeniyle Dubai çikolatası isminin korunamayacağını ifade ediyor. Avrupa’da yapılan tescilli marka başvurularının sonuçsuz kalabileceğini belirten Bals, çikolatanın Dubai’de üretilmemesi durumunda marka hakkı ihlali olabileceğini vurguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir mahkeme, Türkiye’de üretilen tatlıların “Dubai çikolatası” adıyla satılmasının tüketiciyi yanıltıcı olduğuna hükmetti. İş insanı Andreas Wilmers’in şikayeti üzerine açılan dava, “Dubai tarzı” gibi ifadelerin kullanılmasının daha uygun olabileceği sonucuna varmıştı.

Related Posts

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …

Evini kaçak tarihi eser ve silah deposu haline getirmiş

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde yaşayan T.Ö. isimli şahsın evine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.