TEV’den Despina Vandi açıklaması

Türk Eğitim Vakfı’nın yardım gecesinde konser vermesi beklenen Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahnede Türk Bayrağı ve Atatürk posteri olduğu için sahneye çıkmadı. Konuya ilişkin açıklama yapan vakıf, “Değiştirilemez hassasiyetimiz sebebiyle konserde sahne almayacağını tarafımıza bildirdi” denildi

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi öncülüğünde Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. Yunan şarkıcı, konsere çıkmaktan vazgeçti.

“YAŞANANLARDAN DOLAYI ÜZGÜNÜZ”

Konuya ilişkin açıklama yayınlayan TEV, şu ifadelere yer verdi:

– 17 Temmuz akşamı İzmir Çeşme’de sanatçı Despina Vandi’nin sahne almasını planladığımız yardım konserinde, dahlimiz olmayan şekilde yaşananlardan ötürü son derece üzgünüz. Eğitimde fırsat eşitliği adına destekçilerimizin katkıları ile düzenlenen etkinliklerde Türk Bayrağımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vakfımızın posterini aynı düzende ve titizlikle sergiliyoruz.

  • Despina Vandi bu konudaki değiştirilemez hassasiyetimiz sebebiyle konserde sahne almayacağını tarafımıza bildirdi. Bu kararın ardından iki komşu ülkenin sanatının icra edildiği güzel bir gece olmasını hayal ettiğimiz konserimizde yaşananlardan dolayı üzgün olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyor, yanımızda olan tüm misafir ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

patronlardunyasi.com

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir