Buzlu zeminlerde güvenli yürüyüş için 5 önemli ipucu

Buzlu Yollarda Kayma ve Düşme Risklerine Karşı Önlemler

Türkiye’nin çeşitli bölgelerini etkileyen yoğun kar yağışı sonrası oluşan buzlanma, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu konuda uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nden Opr. Dr. Metehan Saraçoğlu, buzda kayma ve düşme risklerine dikkat çekti.

Buzlanma nedeniyle özellikle işe gidenler ve dışarı çıkmak zorunda kalanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Dr. Saraçoğlu, bu tür kazaların ciddi yaralanmalara sebep olabileceğini belirtti. “Buzda kayma, düşmelere yol açarak ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Bu tür kazalarla karşılaşmamak için dikkatli adımlar atmak çok önemli” dedi.

Önerilen Önlemler

Buzlu alanlarda düşmeyi önlemek için önerilerde bulunan Dr. Saraçoğlu, uygun ayakkabı seçiminin önemine değindi. “Kaymayan tabanı olan, su geçirmez ve sağlam ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayrıca buzlu alanlarda dikkatli yürüyerek adımlarınızı küçük tutarak kayma riskini azaltabilirsiniz” diyerek, dış mekanlardaki buzlu alanlardan kaçınılmasını önerdi. Geçmek zorunda kalındığında ise, ayakların paralel ve bacakların hafif bükülü tutularak adım atılmasını önerdi.

Düşme Durumunda Doğru Müdahale

Opr. Dr. Saraçoğlu, buzda kayarak düşme durumunda doğru müdahalenin büyük önem taşıdığını belirtti. “Düşme sırasında ellerinizi ve kollarınızı vücudunuzdan uzak tutarak başınızı ve omurganızı korumaya çalışın. Sakin kalın ve hareket etmeyin. Ciddi yaralanmalar durumunda hızla yardım alın” diyerek, yaralanma durumunda bir sağlık profesyonelinden yardım alınmasının gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yaralı bölgeyi soğutmak için buz torbası kullanılabileceğini ve ağrı, şişlik ya da hareket kaybı durumunda bir doktora başvurulması gerektiğini söyledi.

Dikkat Dağıtıcı Unsurlardan Kaçının

Son olarak, Opr. Dr. Saraçoğlu, düşmeleri önlemek için yürürken telefon gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Yavaş ve dikkatli hareket etmek, buzda kayma ve düşme riskini önemli ölçüde azaltacaktır. Bu önerilere uyarak kayma ve düşme risklerini en aza indirmek mümkün.

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Karadenizin kızları kanseri karalahanayla iyileştirecek

Bilgi Üniversitesi’nden Ayşe Nilay Seyhan ve Dilay Fatoğlu, karalahanadan elde ettikleri özütle meme kanseri hücrelerinin canlılığını yüzde 50’ye kadar düşüren jel biyomalzeme geliştirdi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.

Bel ve sırt ağrınızın altında yatan gizli tehlike

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Kaya, 40 dereceyi geçen skolyoz vakalarının yalnızca estetik değil, aynı zamanda solunum fonksiyonları ve iç organ sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erken teşhis ve gerektiğinde cerrahi müdahale, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.