Ayasofya, Galata Kulesi, Nemrut: Türkiye’nin 27 tarihi mekanı geceleri ziyarete açılıyor

Türkiye’de Müze ve Ören Yerleri Yaz Geceleri Ziyarete Açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl hayata geçirilen “gece müzeciliği” projesi kapsamında, bu yıl 27 müze ve ören yerinin gece ziyaretlere açılacağı duyuruldu.

1 Haziran-1 Ekim tarihleri arasında uygulanacak olan “gece müzeciliği” sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi mekânlar yaz gecelerinde ziyaretçilere kapılarını açacak. Binlerce yıllık tarih, ay ışığı ve yıldızların altında farklı bir atmosferde sergilenecek.

Farklı bir deneyim için Türkiye’nin Dört Bir Yanı Gece Ziyaretçilerini Bekliyor

İstanbul’dan Adıyaman’a, İzmir’den Şanlıurfa’ya kadar uzanan 27 farklı noktada, gece müzeciliği kapsamında tarihi mekânlar gece saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Galata Kulesi, Efes Ören Yeri, Patara, Nemrut, Zelve-Paşabağları, Zeugma Mozaik Müzesi gibi önemli destinasyonlar yaz boyunca gece ziyaretlere açık olacak. Tarih tutkunları ve gece gezginleri için mükemmel bir fırsat sunan bu uygulama, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Işıklandırılmış tarihi mekânlar, sessizlik içinde ziyaretçilerine tarihsel anıları yeniden hatırlatacak.

Müze Ziyaret Saatleri ve Detayları

Gece müzeciliği kapsamında ziyarete açık olan tarihi mekânların ziyaret saatleri farklılık göstermektedir. Bazı müzeler 21.00’e kadar, önemli destinasyonlar ise 23.00’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Nemrut Ören Yeri ise gün doğumunu izlemek isteyen ziyaretçilerini sabah 04.00’te ağırlamaya başlayacak. İstanbul, Ankara, Samsun, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir, Adıyaman gibi birçok şehirde bulunan müze ve ören yerleri gece ziyaretlere açık olacak.

Antalya, Hierapolis Ören Yeri, Didim Ören Yeri, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Müze İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Efes Ören Yeri gibi önemli destinasyonlar da ziyaretçilerine gece saatlerinde kapılarını açacaklar. Yazın sıcağından kaçmak isteyenler için tarihi mekânları serin gecelerde keşfetme fırsatı sunacak olan bu uygulama, tatilciler ve kültür meraklıları için harika bir alternatif olacak.

Adıyaman’daki Nemrut Ören Yeri ise sabah 04.00 ile 09.00 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

(DHA)

Related Posts

Mimikri nedir, ne demek? 2025 AYT Mimikri sorusu cevabı

Mimikri, evrimsel biyolojide bir türün başka bir türe benzer özellikler geliştirmesi, yani taklit etmesidir. Bu benzerlik genellikle görsel olmakla birlikte, ses, koku ve davranış benzerlikleri de olabilir. Mimikri sayesinde türler, avcılardan korunabilir, avlarını kandırabilir veya yaşamlarını sürdürebilirler. Örneğin, zararsız bir canlı, zehirli veya tehlikeli bir canlıyı taklit ederek kendini koruyabilir.

Resmi Gazete kararları 20 Haziran 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? HSK kararı yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 20 Haziran 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı atama kararları, yönetmelikler, tebliğler ve AYM kararlarının yer aldığı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı yer aldı. Buna göre HSK eski üyeleri Mehmet Akif Ekinci, İbrahim Kolcu ve Dr. Ömer Faruk Yıldırım Yargıtay Üyeliğine HSK eski üyesi Halil Koç ise Danıştay Üyeliğine seçildi. Ayrıca akademik personel alımı ve kamu memur alımı ilanları da Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 20 Haziran Resmi Gazete kararları ve ayrıntılar.

Şener Şen’in başrolünde yer aldığı Zengin Mutfağı son kez seyirciyle buluştu

Şener Şen’in başrolünde yer aldığı Zengin Mutfağı son kez seyirciyle buluştu

Bayburt Çoruh Nehri’nde ‘Akarsu Üstünde Konuşmalar’

Bayburt Çoruh Nehri’nde ‘Akarsu Üstünde Konuşmalar’

ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarının takvimi kısa süre önce resmi olarak açıklandı. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Seminerler online mı yapılacak? 2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri online olur mu?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı takvimine göre, öğretmenlerin Haziran 2025’te gerçekleştireceği yaz dönemi mesleki çalışma seminerlerinin online mı yoksa yüz yüze mi olacağı araştırılıyor. Haziran seminerleri online mi olacak? sorusu da bu nedenle merak ediliyor. Eğitim camiasında büyük bir merak uyandıran bu konu, öğretmenlerin yaz tatili planlamalarını ve mesleki gelişim süreçlerini doğrudan etkiliyor. MEB’in geçmiş yıllarda pandemi nedeniyle çevrimiçi platformlara taşıdığı seminerlerin, bu yıl hangi formatta yapılacağına dair resmi bir açıklama bekleniyor. Peki, Seminerler online mı yapılacak? 2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri online olur mu?