Uzman Uyardı: Her 5 Çocuktan Biri Obez

Obezite Uzmanından Uyarı: Her 5 Çocuktan Birinde Obezite Görülüyor

Ankara – Medicana International Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, her beş çocuktan birinin obez olarak görüldüğüne dikkati çekti ve hekim kontrolünde tedavinin önemine vurgu yaptı.

Son günlerde sıkça tartışılan obezite tedavilerine ilişkin ‘Obezitenin Tıbbi Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar’ adlı bilimsel konferans, Medicana International Ankara Hastanesi’nde düzenlendi. Medicana Sağlık Grubu Bilim Kurulu Başkanı ve Çocuk Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tezer Kutluk’un moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda, son gelişmeler Medicana International Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu tarafından aktarıldı.

Yaşamı kısaltan önemli bir kronik hastalık olan obezitenin tedavisi için kullanılan iğnelerin doktor kontrolünde kullanılmasının önemine vurgu yapıldı. Doktor önerisi olmadan kullanıldığında riskler ortaya çıkarken, kontrollü kullanıldığında faydaları olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu: “Obezite Türkiye’de Önemli Bir Sağlık Sorunu”

Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, obezitenin dünyadaki en ciddi sağlık sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de obezitenin arttığını ve Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğumuzu belirtti.

Obezite tedavisinde kullanılan iğnelerin doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, “Bu ilaçlar sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Medikal tedavi yolundaki başarısızlık durumunda cerrahi müdahale de düşünülebilir. Önemli olan doğru beslenme, hareket ve gerekirse cerrahi tedavi ile uygun tedavi planını yapmaktır.” şeklinde konuştu.

Çocuklarda obeziteye dikkat çeken Aydoğdu, günümüzde çocukların hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının obezite oranlarını artırdığını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.

Bel ve sırt ağrınızın altında yatan gizli tehlike

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Kaya, 40 dereceyi geçen skolyoz vakalarının yalnızca estetik değil, aynı zamanda solunum fonksiyonları ve iç organ sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erken teşhis ve gerektiğinde cerrahi müdahale, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.

Alışkanlıklar böbrek taşına davetiye çıkarıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Acıbadem Bölge Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşı hastalığına karşı koruyucu önlemlerin çok önemli olduğunu belirterek, yaşam tarzı değişiklikleri, dengeli beslenme, aktif yaşam ve ideal kilo aralığında kalmanın böbrek sağlığını korumada etkili olduğunu bildirdi.

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.