MRKH sendromunda yenilikçi cerrahi başarı!

DEÜ’nün Kadın Sağlığına Yönelik Yenilikçi Cerrahi Başarısı

İZMİR (İGFA) – Türkiye’de sağlık alanında öncü bir konuma sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kadın sağlığına yönelik sunduğu ileri tedavi yöntemleriyle dikkat çekiyor. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği, doğuştan rahim ve vajeni olmayan iki hastaya başarılı bir şekilde vajen oluşturma ameliyatı gerçekleştirdi. Bu modern cerrahi yöntem, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık alanındaki önemli rolünü bir kez daha ortaya koydu.

Modern Cerrahi Teknik ve Başarı

DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Güney liderliğindeki uzman ekip, 21 ve 27 yaşlarındaki iki hastaya kapalı yöntemle vajen oluşturma ameliyatı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Güney, Prof. Dr. Ömer Erbil Doğan, Doç. Dr. Onur Yavuz ve Prof. Dr. Bahar Kuvaki Balkan’dan oluşan ekip, bu önemli başarıya imza attı.

MRKH Sendromu teşhisi konulan hastalar, DEÜ’ye adet görememe şikayetiyle başvurdu. Tetkikler sonucunda, hastalara kapalı yöntemle vajen oluşturma ameliyatı yapıldı. Bu modern cerrahi teknik sayesinde hastaların kendi dokuları kullanılarak sağlıklı vajen dokusu oluşturuldu.

Hasta Konforu ve Hızlı İyileşme

Prof. Dr. Mehmet Güney, operasyonun hastalar açısından konforlu bir iyileşme süreci sunarken ağrıyı minimal düzeyde tuttuğunu belirtti. Ameliyat sonrası hastalara belden uygulanan ağrı kesici yöntemiyle ağrısız bir iyileşme süreci yaşatıldı. Hastalar, bir hafta hastanede gözlem altında tutulduktan sonra yaklaşık bir aylık takip sürecine alındı.

DEÜ: Yenilikçi Çözümler ve Referans Merkezi

Doç. Dr. Onur Yavuz, DEÜ’nün kadın sağlığı alanında merkez olmayı ve daha fazla hastaya şifa vermek amacında olduğunu belirtti. Bu tür ameliyatların Türkiye’de ve dünyada nadir olduğunu vurgulayan Yavuz, DEÜ’nün bölgenin referans hastanesi olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Bilimsel çalışmalar ve klinik uygulamalarla sağlık alanında yenilikçi çözümler üreterek toplum sağlığına katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Related Posts

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Doğurganlık neden azalıyor?

İnfertilitenin halk diliyle kısırlığın, ülkemizde yaygın görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Cihat Ünlü, ‘‘Her 7 çiftten birinin infertil olduğunu saptadık. Bu çok ciddi bir kamu sorunudur’’ diye konuştu.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak