Buzlu zeminlerde güvenli yürüyüş için 5 önemli ipucu

Buzlu Yollarda Kayma ve Düşme Risklerine Karşı Önlemler

Türkiye’nin çeşitli bölgelerini etkileyen yoğun kar yağışı sonrası oluşan buzlanma, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu konuda uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nden Opr. Dr. Metehan Saraçoğlu, buzda kayma ve düşme risklerine dikkat çekti.

Buzlanma nedeniyle özellikle işe gidenler ve dışarı çıkmak zorunda kalanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Dr. Saraçoğlu, bu tür kazaların ciddi yaralanmalara sebep olabileceğini belirtti. “Buzda kayma, düşmelere yol açarak ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Bu tür kazalarla karşılaşmamak için dikkatli adımlar atmak çok önemli” dedi.

Önerilen Önlemler

Buzlu alanlarda düşmeyi önlemek için önerilerde bulunan Dr. Saraçoğlu, uygun ayakkabı seçiminin önemine değindi. “Kaymayan tabanı olan, su geçirmez ve sağlam ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayrıca buzlu alanlarda dikkatli yürüyerek adımlarınızı küçük tutarak kayma riskini azaltabilirsiniz” diyerek, dış mekanlardaki buzlu alanlardan kaçınılmasını önerdi. Geçmek zorunda kalındığında ise, ayakların paralel ve bacakların hafif bükülü tutularak adım atılmasını önerdi.

Düşme Durumunda Doğru Müdahale

Opr. Dr. Saraçoğlu, buzda kayarak düşme durumunda doğru müdahalenin büyük önem taşıdığını belirtti. “Düşme sırasında ellerinizi ve kollarınızı vücudunuzdan uzak tutarak başınızı ve omurganızı korumaya çalışın. Sakin kalın ve hareket etmeyin. Ciddi yaralanmalar durumunda hızla yardım alın” diyerek, yaralanma durumunda bir sağlık profesyonelinden yardım alınmasının gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yaralı bölgeyi soğutmak için buz torbası kullanılabileceğini ve ağrı, şişlik ya da hareket kaybı durumunda bir doktora başvurulması gerektiğini söyledi.

Dikkat Dağıtıcı Unsurlardan Kaçının

Son olarak, Opr. Dr. Saraçoğlu, düşmeleri önlemek için yürürken telefon gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Yavaş ve dikkatli hareket etmek, buzda kayma ve düşme riskini önemli ölçüde azaltacaktır. Bu önerilere uyarak kayma ve düşme risklerini en aza indirmek mümkün.

Related Posts

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Doğurganlık neden azalıyor?

İnfertilitenin halk diliyle kısırlığın, ülkemizde yaygın görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Cihat Ünlü, ‘‘Her 7 çiftten birinin infertil olduğunu saptadık. Bu çok ciddi bir kamu sorunudur’’ diye konuştu.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak